Waarover Bloggen?

geplaatst in: Bloggen | 0

waarover bloggen- eigen website maken en waarover bloggen |www.sitescoach.nl

Blogtip: Waarover bloggen?

Bloggen is een manier om een lange-termijn-relatie met je doelgroep en klanten op te bouwen. Tevens bouw je aan je expert-positie.  En dat niet alleen: het is een van de manieren om je website hoog te krijgen in Google.  Maar, waar ga je over bloggen? Waar haal je de inspiratie vandaan?

Hieronder een eenvoudige manier om veel blogideeën te krijgen:

Geef in de zoekfunctie van Google een term in die te maken heeft met je business. Je krijgt dan vanzelf meerdere zoekopdrachten te zien. Voordeel van deze manier is dat je weet dat er op die zoekwoorden veel gezocht wordt. De suggesties worden nl. bepaald door de historische zoekopdrachten in Google. Er is dus zeker interesse voor je artikel als je hieruit kiest.

waarover bloggen

Na dat zoekwoord zou je een voor een alle letters van het alfabet in kunnen geven. Zo krijg je nog meer resultaten te zien. Gelukkig is dit intussen ook automatisch te doen. Dat kan bijv. op www.ubersuggest.org of via http://yoast.com/suggest/

 

Je ziet hele rijtjes met je zoekwoord en nog ’n ander woord erachter. Zo is het makkelijker om op andere ideeën te komen waarover je kunt bloggen.

waarover bloggen

Soms worden er ook combinaties van 3 woorden gegeven, ’n zogenaamde long-tail-zoekopdracht. In de praktijk blijkt dat meer mensen lange zoekopdrachten ingeven in plaats van een enkel woord.

Zoek een combinatie van woorden uit en begin te schrijven.

Welke tip gebruik jij om ideeën op te doen? Deel dat in een reactie en help elkaar. Veel succes!

Laat een reactie achter